Vinterprojekt dränering och snart är våren här med nya ute projekt som tex altan och uteplats

Förr eller senare behöver gamla fastigheter omdräneras. Dessvärre väntar många med dräneringen i tro om att det endast är ett projekt för sommarmånaderna. Och visst stämmer det om du ska göra det själv, men i de flesta fall är det bättre att anlita ett proffs – och då spelar tid på året ingen större roll. Tjäle går i många fall att ta sig igenom med spade, särskilt eftersom det är näst intill tjälfritt närmast huset under hela året. Och i de fall det behövs fixar proffsen en maskin. Med andra ord kan du släppa tanken om att avvakta med omdräneringen – ju snabbare det blir gjort, desto bättre. Visste du att det till och med finns vissa fördelar med att dränera under vinterhalvåret? Nedan listar vi en rad skäl.

 

Fördelar med att dränera på vintern

- Det är mindre störande eftersom du sällan spenderar lika mycket tid i trädgården under vintermånaderna. Dränera under vintern och njut av trädgården resten av året!

- Det blir betydligt mindre skador på marken. På sommaren är det oundvikligt att gräsmattan tar skada när rejäla maskiner och diverse åtgärder måste utföras. På vintern klarar gräset betydligt hårdare påfrestningar tack vare tjälen i marken.

- Det kostar oftast mindre. Anledningen är att arbetsbelastningen för företag är mindre, varför arbetet kan komma igång snabbare och bli klart betydligt tidigare. Med andra ord kan en hel del pengar sparas.

- Innestående fukt i väggarna drivs ut lättare. På grund av den kontrast som uppstår mellan kall och varm luft bildas ett ångtryck. Smart och effektivt.

Planera ditt uteprojekt i Stockholmsregionen redan idag, och få omdränering klar. Då kan du ägna dig åt betydligt trevligare aktiviteter när vädret tillåter, som att till exempel bygga altan eller en härlig uteplats.