Gör trädgården fin med en stenläggning

Att göra en stenläggning i sin trädgård kan vara ett sätt att få ett fint inslag som påverkar hela känslan i trädgården. Det kan vara allt från en uppfart eller en uteplats till en fin gång i gräset.

Många alternativ vid stenläggningar

Det finns många sätt att skapa en fin trädgård med allt från plantering av blommor och buskar till byggande av en altan. Ett alternativ är även anläggningar med stenplattor. Sten är ett fint material som kommer i många olika utseenden som ger olika känsla i trädgården beroende på vad man är ute efter och vad som passar in i den specifika trädgården.

Det finns många olika typer av stenar att välja mellan till en stenläggning i trädgården med allt från cementsten och natursten till skiffer. Stenen kan läggas på gräset för att skapa en fin uteplats att spendera sommarkvällarna på, på infarten eller som en gång i trädgården. Eller varför inte skapa små partier med sten i rabatterna. Det finns många möjligheter att skapa fina utemiljöer med sten och ofta behöver man inte göra så mycket för att få känslan av en förändring.

Stenläggningar har flera fördelar

Att göra en stenläggning har flera fördelar. För det första kan det skapa mer utrymme i trädgården där man kan sitta och umgås om man anlägger en uteplats och för det andra är det ett fint inslag som ger en naturlig känsla i trädgården.

Om man har en trädgård som man vill göra fin men inte riktigt vet vad man ska göra eller inte vill göra en total förändring men ändå förnya trädgården är stenläggningar ett bra alternativ.

TerraRex gör stenläggningar runt om i Stockholmsområdet. Fråga oss gärna om du har egna idéer kring en stenläggning så vägleder vi dig fram till det bästa resultatet.