Använd rutavdraget för trädgårdstjänster

Att ta hjälp med att göra sin trädgård fin är kanske något som många funderar på, men istället väljer man att göra arbetet själv för att spara pengar.

Det kan då vara bra att veta att rutavdraget kan användas till en del trädgårdstjänster.

Trädgårdstjänster som innefattas av rutavdraget

Det finns mycket som man kan göra för att se till att en trädgård hålls i ett fint skick med allt från klippning av gräset till beskärning och ansande av buskar. Några av dessa trädgårdstjänster ses som ruttjänster och rutavdraget kan alltså användas till dessa.

Rutavdraget kan användas av privatpersoner vid en rad olika typer av så kallade hushållsnära tjänster som rengöring och underhåll av olika slag. Avdraget kan göras på upp till 25 000 kronor för dem under 65 år och 50 000 för dem över.

Man kan göra avdrag för bland annat sådant som rensning av ogräs, gräsklippning, fällning av träd, beskärning av träd, beskärning av buskar, röjning av buskar och annan sly samt uppsamlande och kompostering av detta, omgrävning av en kompost, stubbfräsning, vedkapning samt för kostnaden för bekämpning av mossa.

Att ta hjälp med plantering i trädgården eller en anläggning av en ny gräsmatta är dock inte något som innefattas av rutavdraget. Inte heller sättning av stenplattor eller asfaltering ingår bland de tjänster som rutavdraget kan användas till.

Kom ihåg rutavdraget

Det finns alltså en hel del när det kommer till trädgårdsskötsel som innefattas av rutavdraget, men inte alla tjänster. När man ska göra någon typ av trädgårdsarbete är det därför bra att vara medveten om vilka tjänster som avdraget kan användas till för att inte missa att använda avdraget.

TerraRex utför trädgårdstjänster som innefattas av rutavdraget runt om i Stockholm med allt från trädfällning, trädbeskärning och vår- och höststädning av trädgårdar.